05 de juny de 2020
05.06.2020
Regió7

Barcelona i Lleida passen a la fase 2 i la Cerdanya i l'Alt Urgell, a la fase 3

A partir de dilluns, la situació a les comarques del Pirineu poden quedar pràcticament

05.06.2020 | 14:20
Terrasses a Puigcerdà

Barcelona i àrea metropolitana nord i sud –unificades en una sola regió- i Lleida passaran a la fase 2 dilluns que ve i l'Alt Pirineu i Aran (amb l'Alt Urgell i la Cerdanya), Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, a la 3.

El Ministeri de Sanitat ha acceptat íntegrament la petició de Salut també per a Lleida, que es va quedar a la fase 1 després d'un increment de casos positius en coronavirus i que va decidir incloure-la a la nova petició després de constatar una baixada en la incidència de casos, que ha passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny. Girona, Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf, que aquesta setmana han entrat en fase 2 continuaran durant una setmana més.

Sanitat ha acceptat també que Madrid passi a la fase 2 a partir de dilluns. Castella i Lleó també passarà íntegrament a la fase 2 i Guadalajara i Cuenca, a Castella-La Manxa, a la 3. Andalusia, l'Aragó i Astúries també passaran a la fase 3. També progressaran a la tercera etapa Galícia, Cantabria, el País Basc, Navarra, la Rioja, Extremadura, Balears –Formentera ja hi era-, Canàries –La Gomera, la Graciosa i El Hierro ja hi eren també-, Melilla i Murcia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook