12 de juny de 2020
12.06.2020
Regió7

Docents de la Cerdanya volen eliminar el criteri provincial de la borsa de substituts

Els mestres s'han d'apuntar a Lleida o Girona i renunciar a part dels centres

11.06.2020 | 23:57
Integrants de la plataforma Docents Substituts de Cerdanya

Un grup de professores de la Cerdanya ha impulsat una plataforma per demanar al departament d'Educació que tingui en compte la comarca com una sola unitat a la borsa de substitucions i, per tant, deixi de separar els seus municipis segons els límits provincials.

Ara per ara, els docents d'aquesta zona que estan apuntats a les llistes per cobrir baixes d'altres mestres durant el curs escolar han de triar entre adscriure's als serveis territorials de Lleida o als de Girona. Aquest fet implica que poden treballar en qualsevol dels municipis de l'àmbit que escullin però, en canvi, no poden optar a les places que hi hagi en centres educatius que formen part d'altres regions, encara que estiguin situats més a prop dels seus domicilis.

Des de la Plataforma Docents Substituts de Cerdanya expliquen que si bé a la comarca hi ha dotze escoles públiques d'educació infantil i primària i un institut de secundària, amb el funcionament actual de la borsa de substitucions només poden optar a la meitat. «Si posem servei territorial de Girona no podem treballar a Prats i Sansor o a Bellver de Cerdanya, i si ho fem al de Lleida no podem anar a Puigcerdà o Bolvir», exposa la seva portaveu, Luci Mir, que diu que volen inscriure's a tots dos per posar fi a un problema que s'ha agreujat amb els nomenaments telemàtics.

«No diem que no volem anar a treballar, però si ho podem fer a la nostra comarca, millor», afirma Mir, que al·lega que les distàncies que han de recórrer per desplaçar-se a altres zones sense canviar de residència impliquen que, a la pràctica, només demanin l'Alt Urgell si estan adscrits a Lleida o el Ripollès si s'inscriuen a Girona. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma explica que al seu dia es va trobar que havia de cobrir una substitució a Blanes i que una altra mestra d'aquesta localitat de la Selva estava treballant a la Cerdanya i no se'ls va permetre intercanviar la plaça.

De moment, la vintena d'integrants de l'entitat han recollit més de 600 signatures, entre les quals hi ha la de molts professors que treballen a la comarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit