Nou tall del servei de tren a la Cerdanya. Des d'aquest dilluns dia 22 de juny i fins el 7 de febrer de 2021 ADIF porta a terme les obres de millora del Túnel de Toses les quals comportaran que el servei de tren entre les estacions de La Tor de Querol i Ribes de Freser quedi temporalment anul·lat.

Segons han anunciat la mateixa empresa estatal i l'Ajuntament de Puigcerdà, per tal de pal·liar els perjudicis als usuaris de la línia, s'ha implantat un servei substitutori de bus que comunica les poblacions afectades pel tall. Aquesta mesura fa que el temps del viatge s'allargarà en uns 50 minuts respecte el recorregut habitual, que se situa al voltant de les 3 hores i quinze minuts entre Puigcerdà i el centre de Barcelona.

Igualment, el servei alternatiu de bus comporta canvis en la ubicació d'algunes de les parades.

Així, A Alp el bus s'agafarà davant l'Oficina d'Informació i Turisme, al centre del poble; al barri de la Molina, el bus pararà a la carretera, a peu d'escala i a Planoles a la cruïlla de la nacional 260. A la resta de municipis afectats, inclòs Puigcerdà, la parada del Bus està ubicada a les estacions de tren habituals.

El trajecte en tren es mantindrà entre Ribes de Freser i l'Hospitalet de Llobregat. Els treballs de millora del Túnel de Toses tenen com a objectiu millorar el revestiment i el drenatge longitudinal en ambdós costats de la via. D'aquesta manera es garantirà «l'estabilitat, durabilitat, disponibilitat i seguretat, reduint les necessitats de manteniment i minimitzant la probabilitat d'incidències amb afectació al servei», segons l'Ajuntament. A més, s'eliminarà la limitació temporal de velocitat existent ara.