El mes de juny d'aquest any ha estat el més plujós a Catalunya des del mateix mes del 1997, i ha destacat importants ruixats al prelitoral Central, altiplà Central, Prepirineu central i oriental, plana interior gironina i part central de la Costa Brava. D'altra banda, el juny ha estat sec al cap de Roses, sud del delta de l'Ebre, punts del litoral sud, i de la plana de Lleida.

Més que les quantitats de pluja, el mes de juny ha estat destacat pel nombre de dies de pluja, superior als 20 dies a diversos indrets del Pirineu i Prepirineu (el que és normal en un mes de juny és de 10-15 en aquest sector). En general ha plogut més de 10 dies a la meitat nord i entre 5 i 10 dies a la meitat sud. Cal remarcar igualment que cada dia ha plogut en un punt o altre de Catalunya (i sovint de forma extensa), excepte els dies 22 i 23.

L'estació situada al Clot del Moro, a Castellar de n'Hug, és la cinquena de tot Catalunya que més litres per metre quadrat va rebre el juny, amb un total de 251,1, mentre que la de Roda de Ter, amb 296,4 l/m2,va ser la que en va rebre més de Catalunya.

Alguns dels xàfecs més importants del mes han caigut a Navès (Solsonès), la Quar i Guardiola de Berguedà i el mateix Castellar de n'Hug (Berguedà), entre d'altres,