L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, s'ha convertit aquest divendres en la nova presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. D'aquesta manera, pren el relleu en el càrrec a Miquel Sala, que ha deixat la seva responsabilitat al capdavant de l'ens comarcal per qüestions familiars. Lladós ha sortit escollida gràcies als vots dels consellers de JxCat i ERC, formacions que tenen un pacte de govern al Consell. El ple ha estat marcat per les crítiques de Compromís X La Seu -a l'oposició- a la nova presidenta per escrits que ha fet a les xarxes socials, els quals han titllat de "llenguatge agressiu, degradant i ofensiu". Ella, però, ha dit tenir un gran repte per davant i ganes de treballar fent pinya amb tots els alcaldes.

Lladós ha sortit escollida gràcies als 12 vots de JxCat i ERC, mentre que els quatre consellers de Compromís hi han votat en contra. Per poder arribar a la presidència del Consell, però, primer ha hagut de jurar el càrrec de consellera comarcal. Per la seva banda, els republicans han dit que jutjarà la nova presidenta amb fets a partir d'ara i no per qüestions personals del passat.

Compromís ha deixat clar en el seu parlament que no vol treballar amb una presidenta d'aquest perfil i Lladós s'ha mostrat decebuda per aquestes paraules. Per ella, en aquests moments s'ha d'anar tots a l'una a l'hora de desenvolupar els principals reptes i necessitats de la comarca. Així, la nova presidenta ha dit que estarà al costat dels veïns de l'Alt Urgell i dels petits i mitjans empresaris que ho estan passant malament, a causa del context de crisi sanitària actual.

Lladós ha explicat que el Consell Comarcal seguirà donant suport a tots els ajuntaments de la comarca per fer créixer els projectes que s'han marcat i que entre tots han creat les bases. La nova presidenta és alcaldessa de Ribera d'Urgellet des del 2015, després d'un mandat a l'oposició. Amb 45 anys, casada, i mare de dos fills, és periodista de professió i ha treballat en mitjans audiovisuals i escrits a Barcelona, la Seu i Andorra. Els darrers anys s'ha dedicat a la investigació històrica.

La presidenta de l'Alt Urgell s'ha mostra agraïda per aquesta confiança i s'ha plantejat revisar el programa Impulsa 2020-2026, a més de donar-hi un perfil més social i de suport als sectors que quedaran més tocats; continuar endavant amb els quatre programes Feder que es van posar en marxa la darrera legislatura, i vetllar pel desplegament i l'arribada de la fibra òptica arreu de la comarca, ja que precisament la crisi provocada per la covid-19 ha fet més evident que mai la necessitat urgent de disposar a l'Alt Urgell d'una connexió fiable, ràpida i consistent.