La residència Caser Castell d'Oliana ha tingut un rebrot de coronavirus amb 26 nous casos positius. Així ho va anunciar el cap de vigilància epidemiològica del departament de Salut, Pere Godoy, durant la roda de premsa d'ahir per informar de la situació de la covid-19 a la tegió sanitària de Lleida.

Segons ha pogut saber ACN, de les 26 persones que han donat positiu, 10 serien treballadors del centre i 16 usuaris. L'alcaldessa d'Oliana, Carme Lostao, ha explicat a Regió7 que «en principi sembla que tothom està més o menys bé» i assegura que, pel que de moment sap, «la majoria eren asimptomàtics».

En aquest sentit, Lostao posa en valor la feina de la residència, de la qual assegura que «està fent molt bona feina». «De fet, han detectat els casos perquè fan sovint els testos i, pel que jo sé, ningú tenia símptomes. Precisament perquè estan fent un protocol exhaustiu i molt bona feina han pogut detectar aquest brot», destaca l'alcaldessa d'Oliana.

Lostao explica que ara s'està fent la traçabilitat dels casos, comprovant qui ha estat en contacte amb les persones que han donat positiu i poder conèixer l'abast del rebrot i intentar esbrinar-ne l'origen. Cal recordar que la residència d'Oliana on ha aparegut el brot tenia la categoria de verda i havia fet un autoconfinament des de principi de març

Fonts del Consell Comarcal de l'Alt Urgell han precisat l'abast actual del brot a la residència, que de moment seria el més important de la regió sanitària de l'Alt Pirineu. Segons Godoy, al Pirineu també hi ha casos de coronavirus al Pont de Suert i a la Pobla de Segur.