La residència Caser d'Oliana, ha registrat un brot de coronavirus que afecta 26 persones. Aquest brot ha estat anunciat pel cap de vigilància epidemiològica del Departament de Salut, Pere Godoy, durant la roda de premsa d'aquest divendres per informar de la situació de la covid-19 a la Regió sanitària de Lleida. Fonts del Consell Comarcal de l'Alt Urgell han precisat l'abast del brot a la residència, que de moment seria el més importat de la Regió sanitària de l'Alt Pirineu. Segons Godoy, al Pirineu també hi ha casos de coronavirus a Pont de Suert i a la Pobla de Segur. La residència d'Oliana on ha aparegut el brot tenia la categoria de verda i havia fet un autoconfinament des de principis de març .

Chakir el Homrani ha indicat que des del Govern són "absolutament conscients" que hi ha "un punt de mobilitat" entre les dues regions sanitàries. "La covid-19 no surt de les residències, entra a les residencies", ha dit el conseller, que ha defensat l'ampliació de la mesura restrictiva "davant la situació que hi ha ara mateix".

La mesura arriba l'endemà que Salut hagi confirmat un brot de coronavirus a una residència d'Oliana (Alt Urgell) amb 26 casos positius. Del total d'aquests, 16 són residents i 10, treballadors del centre.

Per altra banda, b. Van començar aquesta setmana i s'espera que s'allarguin també la vinent fins fer testos a tots els usuaris i treballadors dels 33 centres de gent gran del Segrià. En concret, el Homrani ha dit que aquest cap de setmana es farà tests de PCR a 3 d'aquests centres del Segrià.