La nova campanya d'excavacions al jaciment iberoromà del Castellot de Bolvir, que aquest estiu es fa sense estudiants a causa de la pandèmia, ha permès als arqueòlegs treure a la superfície noves habitacions dels habitatges medievals que es van disposar al perímetre de la muralla.

La campanya d'excavacions que s'ha portat a terme aquest estiu s'ha centrat en els habitatges que els arqueòlegs ja percebien que hi havia a la zona del poblat més a tocar dels murs defensius. Ha estat així com els tècnics han pogut desenterrar noves estances en bon estat de conservació de l'època medieval. En aquests treballs, també han descobert part de l'accés al poblat en aquesta època posterior a la republicana romana i que, segons han apuntat els mateixos arqueòlegs, evidencia una certa monumentalitat. Les noves estances trobades, molt ben conservades, estan situades al costat de llevant del turó sobre el qual s'assenta el poblat.

L'equip d'arqueòlegs ha deixat per a posteriors campanyes l'anàlisi de les capes inferiors d'aquests habitatges medievals per constatar l'existència d'altres cases de les èpoques romana i ibèrica, quan el Castellot ja estava habitat.

El programa de recerca històrica del Castellot es porta a terme amb el suport de l'Ajuntament, la Diputació de Girona, la Generalitat i el guiatge acadèmic de la Universitat de Barcelona. En aquest sentit, aquest estiu el jaciment ha rebut la visita de l'arqueòloga territorial del departament de Cultura a les comarques de Girona, Montse Mataró, la qual ha analitzat l'estat dels treballs i la programació per a les pròximes campanyes d'excavacions al conjunt de l'Espai Ceretània.