29 de agost de 2020
29.08.2020
Regió7

ERC acusa Junts x Puigcerdà de voler rebaixar les xifres de covid

El govern de la capital cerdana respon al grup opositor que fa servir les xifres oficials

28.08.2020 | 23:03
ERC acusa Junts x Puigcerdà de voler rebaixar les xifres de covid

El grup d'ERC de l'Ajuntament de Puigcerdà afirma que les dades que facilita l'Ajuntament sobre els casos de covid-19 estan per sota de les xifres reals. Els republicans reclamen «transparència» en la comunicació de les dades d'afectats de covid-19 al municipi. «Per tots és conegut que hi ha més casos positius dels que s'anuncien», afirmen els republicans en un comunicat.

Per la seva banda, en una altra nota, el consistori ha volgut deixar clar que ells recullen les xifres que donen els organismes oficials de salut, en els quals «confiem». Des d'Esquerra també asseguren que s'envia treballadors de l'administració local a fer-se la prova a centres que depenen del sistema sanitari francès. En canvi, des de l'Ajuntament afirmen que només s'ha fet de forma «complementària» i que no s'ha detectat cap positiu fora de l'Àrea Bàsica de Salut de la Cerdanya.

A ERC de Puigcerdà creuen que s'ha dirigit diversos col·lectius del consistori de la capital cerdana a fer-se la prova en aquests centres amb l'objectiu d'evitar que aquestes dades figurin al registre català i espanyol. Des de l'Ajuntament de Puigcerdà, però, han explicat que només s'ha valorat aquesta opció en els casos en què, per protocol, l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Cerdanya considerava que no era necessari fer el test. A més a més, han assegurat que en cas d'haver-se detectat algun positiu, aquest s'hauria comunicat a l'ABS.

ERC de Puigcerdà sosté que l'alcalde de la capital cerdana, Albert Piñeira, «juga amb la salut», pel fet que, segons asseguren, els estiuejants que es contagien de covid-19 a la zona acaben comptabilitzant-se a la regió sanitària de la qual provenen. «Això afavoreix un turisme que passeja tranquil·lament pels nostres carrers i gaudeix de la nostra àmplia oferta gastronòmica, lúdica i turística», expliquen els republicans en el comunicat, en el qual afegeixen que aquesta «falsa sensació de seguretat» provoca un relaxament de la població.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Puigcerdà ha volgut deixar clar que en cap moment s'ha convidat la ciutadania a «abaixar la guàrdia». A més a més, a través d'una nota han explicat que les dades que comunica el consistori són les mateixes que fa públiques el Consell Comarcal –on ERC encapçala l'equip de govern- i que provenen de l'Hospital de Cerdanya i de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, organisme dependent del departament de Salut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit