L'ANC de la ANCCerdanyai acabarà amb un acte polític davant de l'edifici de la Seguretat Social de Puigcerdàque se seguirà també des de l'interior dels vehicles.

Josep Ribot, membre el secretariat nacional de l'Assemblea, ha explicat a Regió7 que «mantenim la mobilització del proper 11 de setembre a la Cerdanya però l'adaptem per complir amb totes les mesures covid-19. No volem renunciar al dret a manifestació però tampoc volem posar en risc a ningú. Amb la rua de cotxes complirem amb totes les mesures i no hi haurà acumulacions de persones».

La rua començarà als voltants de les 15.00h de la tarda a Llívia i es farà una volta pel diferents pobles de la Cerdanya. Es passarà per Bolvir, Ger o BolvirAlp, on a les 17.14h començarà l'acte polític de la Diada just al davant de la Seguretat Social de la capital cerdana. Per seguir l'acte els manifestants tampoc hauran de baixar del cotxe, ja que hauran d'estacionar en una zona de pàrquing molt àmplia que els permetrà seguir els parlaments des de dins els mateixos vehicles. «Hi haurà un camió que servirà d'escenari i la gent ho seguirà des de dins el cotxe, com una mena d'autocine. Serà una manera d'evitar contactes, ja que ningú s'haurà d'acostar a ningú i a l'interior del cotxe només hi haurà membres de la mateixa família», exposa Ribot.

L'acte polític, que encara s'ha d'acabar de perfilar, consistirà en els parlaments de diferents partits polítics independentistes, la intersindical, Òmnium i la Assemblea. «Estem estudiant realitzar alguna actuació musical però encara hem de valor si es podrà fer o no amb música en directe», diu Josep Ribot. A les 18.30h l'acte haurà finalitzat i en aquell moment els assistents podran connectar amb l'acte central que tindrà lloc a la plaça Letamendi de Barcelona. Un cop acabi l'acte central de Barcelona, els assistents abandonaran la zona amb el mateix vehicle i la concentració finalitzarà.

Aquesta decisió de l'ANC de la Cerdanya per evitar aglomeracions i possibles contagis de la covid-19 s'ha pres amb l'única intenció de mantenir les mesures de seguretat i dotar als habitants de la Cerdanya d'una manera segura de manifestar-se per la Diada. Josep Ribot explica que «farem una crida a tota la gent de risc, la gent gran o els que tenen problemes de salut, que ho segueixin des dels balcons de casa ja que no volem que ningú es posi en risc».