L'1,5% de les 1.338 mostres recollides durant el cribratge massiu de la setmana passada a la Seu d'Urgell ha donat positiu per covid-19, segons va informar ahir l'Ajuntament urgellenc. Concretament són 20 els casos en què s'ha detectat positivitat de la PCR en les mostres recollides, i per tant serien portadors asimptomàtics de la infecció i la podrien propagar. En tots els casos ja s'ha avisat els pacients, se'ls ha indicat l'aïllament i s'ha programat l'estudi dels seus contactes estrets, que també hauran de fer un aïllament al domicili de 14 dies.

Segons el consistori, aquest resultats són esperançadors, ja que demostren que no hi ha un elevat percentatge de transmissió comunitària, sinó que els brots que es van començar a detectar fa unes 3 setmanes s'han anat controlant amb l'aïllament i l'estudi de contactes que han realitzat els gestors covid i l'equip d'atenció primària del CAP de la Seu d'Urgell. Ara mateix el risc de rebrot a la capital de l'Alt Urgell se situa en 570 i la taxa de transmissió (Rho) en 1,07, ambdós índexs en tendència descendent des de fa un parell de dies.

Tots els veïns i veïnes que es van fer l'estudi tenen el resultat disponible al portal La Meva Salut. Aquests resultats, que estan per sota de la mitjana de Catalunya dels cribratges massius que s'han fet en altres ciutats o barris del país, indiquen que no hi ha criteris epidemiològics per ampliar aquest cribratge, atesa la situació actual.