L'Ajuntament de Puigcerdà i l'Associació Universitària de Cerdanya van lliurar ahir el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà a Alba Pérez Marginet, de l'institut Pere Borrell. El premi reconeix el millor estudiant de batxillerat de la Cerdanya amb una beca de 1.700 euros per a l'inici dels seus estudis universitaris.

Pérez, de Bellver de Cerdanya, ha completat els estudis amb una nota mitjana de 9,51, una de les millors de Catalunya aquest curs. Aquesta tardor començarà a cursar el grau de Global Studies a la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona. Pérez va rebre el premi de mans de l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira; el president de l'Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol, i la vicepresidenta de l'AUCer, Maria Àngels Terrones. L'acte de lliurament es va fer a la Sala Sebastià Bosom de l'Arxiu Comarcal de Cerdanya, amb cabuda limitada i va ser emès pel canal de l'AUCer a Facebook.

L'Ajuntament i l'Associació Universitària han volgut recordar que aquest guardó té com a objectiu «potenciar la formació universitària dels estudiants de la comarca, reconèixer l'esforç i la trajectòria acadèmica de l'alumne».