Un brot de covid-19 detectat a la unitat de psicogeriatria de la residència sociosanitària de Puigcerdà ha afectat cinc dels seus usuaris i tres treballadors. Segons va informar ahir la Fundació Hospital de Puigcerdà, que gestiona l'equipament, els casos positius dels empleats van sorgir arran de les proves PCR practicades a tot el col·lectiu. A partir d'aquests resultats, es va decidir estendre-les a una part dels residents, on s'han detectat els cinc contagiats.

Per aquest motiu, ara es faran a la resta dels usuaris del centre i de manera temporal s'ha optat per suspendre les visites i els nous ingressos a la residència sociosanitària de la capital cerdana. La Fundació Hospital de Puigcerdà també va informar que cap dels casos positius de covid-19 presenta complicacions en el seu estat de salut.

L'hospital no té cap ingressat

L'Hospital de Cerdanya no té cap pacient ingressat amb coronavirus, segons va informar ahir. Al centre, però, hi ha tres possibles casos ingressats pendents de diagnòstic. Des de l'inici de la pandèmia a l'Hospital de Cerda-nya s'han detectat 109 positius de covid-19, dels quals 52 han ingressat al centre. Des del mes de març hi ha hagut un total de 10 trasllats a altres centres sanitaris, 41 pacients han rebut l'alta a domicili i hi ha hagut una persona que ha perdut la vida pel virus, el 31 de març.

573 participants al cribratge

Un total de 537 persones van participar dimecres en la primera jornada de cribratge de covid-19 a Puigcerdà. El cribratge es repetirà a la capital de la Cerdanya dimarts que ve, 15 de setembre. Entre els dos dies, està previst portar a terme 1.280 proves PCR. El cribratge de Puigcerdà està dirigit a diferents col·lectius. Principalment, a persones de 18 a 40 anys que hagin pogut tenir exposicions de risc sense mascareta, personal dels sectors de l'hostaleria i el comerç i personal docent i d'administració i serveis dels centres educatius. Així, s'estima que es puguin practicar proves a unes 300 persones dels 22 centres educatius que hi al conjunt de la comarca de la Cerdanya.