El primer cas de positiu detectat a l'escola Alfons I de Puigcerdà ha provocat el confinament no tan sols d'una aula de 19 alumnes de sisè sinó que també de cinc mestres, per ser contacte del docent afectat per la malaltia. El protocol d'actuació davant casos positius es va activar ja el primer dia de curs.

El mateix dilluns al centre va rebre la notificació que un dels mestres havia donat positiu a la prova de cribratge que es va fer la setmana anterior A Puigcerdà. A partir d'aquest moment, el departament i l'escola es van coordinar per enviar a casa la mateixa tarda de dilluns els 19 alumnes i, alhora, per buscar substituts pel cinc professors. El director de l'escola, Jordi Sánchez, ha valorat molt satisfactòriament la resposta de tota la comunitat educativa i del departament per poder continuar les classes amb la major normalitat possible. Tant és així que el cinc mestres ja han estat substituïts per altres professionals que han vingut de la mateixa Cerdanya, València, Ripoll i Pineda de Mar. El confinament del grup finalitzarà el dilluns 28 de setembre perquè el positiu confirmat l'ha de fer deu dies i els contactes estrets, catorze

Els alumnes faran classe en els pròxims 15 dies mitjançant teletreball. Per tal de agilitzar aquest mètode, la mateixa tarda de dilluns familiars dels 19 alumnes afectats van visitar el centre per recollir el material escolar dels seus fills així com ordinadors en cas de les famílies que en necessitaven. Les famílies han encarat la situació amb molta serenitat, segons ha explicat el mateix director de l'escola. Això és així per què, segons ha remarcat, pares i mares tenien molt clar des del principi que es podria produir un nou confinament a partir de qualsevol resultat positiu per Covid-19.

"Els joves són els que ho han assumit millor"

En aquest sentit Sánchez ha remarcat també que la resta d'alumnes i, sobretot, l'altre grup de sisè han acceptat ràpidament el nou escenari i han continuat el curs amb l'absència dels seus companys. Sànchez ha assegurat que "segurament els alumnes són els que millor ho han afrontat, més que els adults".

El confinament d'una classe de 19 alumnes i cinc professors ha representat un important trasbals per l'escola, que compta amb 330 alumnes i un equip de 35 docents. No obstant això la ràpida actuació del departament i el centre han permès mantenir una certa normalitat segons ha emfatitzat Jordi Sánchez.