L'Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat aquesta setmana un nou servei d'acollida matinal i de tarda per als alumnes de les escoles Alfons I i Llums del Nord, ajudant així a la conciliació familiar.

El Servei d'Acollida matinal (SAM)?és un moment per començar el dia abans de l'inici de?les classes. Els nens que ho desitgin poden esmorzar, llegir, acabar els deures, pintar o fer d'altres activitats. Quan finalitza el període d'acollida, els infants són acompanyats a la seva aula de referència per les monitores del servei.

El Servei d'Acollida de Tarda (SAT) s'inicia amb el final de la jornada lectiva. Els nens que ho desitgin poden berenar (l'han de portar de casa), llegir, acabar els deures o pintar mentre esperen ser recollits del centre escolar.

El servei, que està finançat en part amb les quotes que paguen les famílies i en part per l'Ajuntament de Puigcerdà, s'ofereix en dues modalitats: dies puntuals o tot el mes. En el cas de dies puntuals el servei té un preu de 2,5 € matí o tarda i 4,5 € en el cas de necessitar matí i tarda. El preu mensual va dels 15 als 55€ segons si l'alumne està o no empadronat al municipi de Puigcerdà, si es tracta d'una família nombrosa o monoparental, si es tracta d'un alumne amb diversitat funcional o si escull el servei de matí, el de tarda o ambdós.