En el marc del replantejament que ha fet l'Ajuntament de la Seu sobre el format de la Fira de Sant Ermengol, el consistori ha previst també una nova fórmula per celebrar la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que s'ha convertit en un dels grans atractius del certamen multisectorial. Així, la Fira de Formatges es destemporalitza i passa de ser un esdeveniment puntual en el calendari a tenir una presència permanent, i alhora es transforma de local a global, segons han remarcat des del consistori.

La nova fira introdueix criteris d'innovació per incrementar la visibilitat i la notorietat. Sobre aquests factors, el vicealcalde de la Seu, Francesc Viaplana, ha remarcat que «apostem per la internacionalització de la fira a través de les xarxes socials, fet que també permet esponjar la seva presència durant tot l'any, i que la Seu d'Urgell segueixi sent la Capital del Formatge no només durant un cap de setmana del mes d'octubre sinó durant els 365 dies de l'any».

La Seu preveu celebrar una mostra de formatges artesans de l'Àrea Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, així com de productes de proximitat de l'Alt Urgell i la Cerdanya, en format presencial durant el cap de setmana de la fira. Igualment, s'organitzarà una aula de tast en línia i obrirà un canal a YouTube que oferirà de manera permanent tastos guiats, tallers d'elaboració de formatges i tallers de cuina amb formatge, segons han avançat els organitzadors.