L'esquí de l'Alta Cerdanya ha començat a posar les bases per afrontar, en la mesura del possible, la nova temporada d'esquí de les mesures de seguretat sanitàries. El protocol eximeix els esquiadors de fer els descensos amb la mascareta posada, i així limita l'obligatorietat de portar-la a la resta d'activitats a les estacions.

En un moment en què la incertesa de com es podran desenvolupar les activitats socials, culturals i esportives a curt i a mitjà termini, i que ni tan sols s'endevinen les dates d'obertura de les estacions, el sector de l'esquí de l'Estat francès ja ha establert el catàleg de mesures que hauran de prendre tant els responsables de les estacions com els mateixos practicants.

L'Associació France-Montagnes, que aplega les principals empreses i actors de la indústria de muntanya, entre els quals les estacions d'esquí, ha establert un protocol per a les pistes que preveu l'ús de mascareta a tots els espais de les estacions. Els esquiadors de les pistes de l'Alta Cerda-nya ja saben que hauran de portar mascareta durant els trajectes dels remuntadors i en l'ús de les instal·lacions de restauració i accés a les pistes. Així, si bé no hauran de portar la màscareta durant l'esquiada, sí que l'hauran de portar durant les classes que els imparteixin els monitors.

Igualment, els practicants hauran de netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic en arribar a les instal·lacions. En aquesta línia, els responsables dels equipaments hauran de netejar i desinfectar diàriament els remuntadors i altres elements comuns com ara els establiments de lloguer de material i el mateix material llogat. Un factor que també serà obligatori serà el manteniment de la distància de seguretat, de manera que no es podrà compartir remuntadors amb esquiadors de fora del nucli de convivència.

Els responsables de les estacions d'esquí i dels equipaments turístics de muntanya de l'Estat francès han establert un eslògan per tal de motivar la pràctica dels esports a l'aire lliure en aquesta etapa de pandèmia: «Tots compromesos perquè la muntanya continuï sent un plaer».

La Baixa Cerdanya es posa a punt

Pel que fa a l'esquí a la Baixa Cerdanya, els responsables de les pistes d'esquí estan posant a punt el seu protocol per afrontar la nova temporada. Després de la inter-rupció de la temporada d'esquí a principi d'any arran del confinament decretat el mes de març, les estacions necessiten recuperar l'activitat amb total seguretat.