Les proves realitzades a la Residència de Puigcerdà han permès controlar el brot que s'hi va produir. Una de les mesures que ha ajudat a estabilitzar la situació és la utilització de la segona planta de l'antic hospital, a la plaça Santa Maria, per traslladar-hi onze interns de la residència.

En aquest nou espai sociosanitari, amb una vintena de llits, s'hi han traslladat onze residents que han donat negatiu a les proves PCR. El gerent de la Fundació Hospital de Puigcerdà, David Fernàndez, ha explicat que «estan completament asimptomàtics en una zona declarada de quarantena». Els onze avis formaven part d'un grup de convivència pròpia que ara disposaran d'un espai més segur per alliberar-se d'un possible contagi. Alhora, la Residència ha guanyat onze llits.

La Fundació ha hagut d'activar noves contractacions per tal de suplir el personal que té en quarantena, que amb una vintena de professionals, suposa el 20% de la plantilla. L'ens va fent nova contractació continuada en personal d'infermeria i auxiliar d'infermeria per fer front als 17 residents que han donat positiu de Covid-19. La Fundació està en contacte amb els ajuntaments de la comarca pe oferir allotjament als nou personal que arriba de fora.

David Fernàndez ha explicat que els positius estan sorgint a tota la comarca: «A tots els municipis detectem positius, els PCR que es fan a l'Àrea Bàsica de Salut són de gent que presenten símptomes o contactes; si bé la situació és preocupant, entenem que es pot controlar. La Cerdanya té una dispersió geogràfica i una densitat que en un moment va permetre que no tinguéssim infeccions i que ara ha de permetre, si fem be les coses, tenir una capacitat de recuperació elevada, més que d'altres municipis amb una densitat molt més gran». El gerent de la Fundació ha reclamat, però, «la col·laboració de la gent perquè tenim uns índex de rebrot molt elevats».

Mor un avi amb pluripatologia

La matinada de dijous ha mort un resident d'avançada edat amb pluripatologies que va donar positiu sobre el qual, no obstant això, els responsables mèdics encara no han determinat la causa del decés.