La Fundació Hospital té la missió de frenar el risc de contagi entre la població més vulnerable.

Com han gestionat el trasllat d'avis a l'antic hospital?

Hem procedit al trasllat d'onze residents que teníem ubicats en una zona groga, considerada de quarantena, amb mesures de seguretat fins que es confirmi en la prova PCR que farem aquest cap de setmana que sigui negativa. El motiu és que per poder aïllar del tot els residents el millor és que estiguin en una habitació individual. Per tant, si bé al Sociosanitari hi ha llits lliures, faltaven habitacions individuals. Per això vam decidir traslladar una de les zones de residents a les instal·lacions que ja teníem preparades.

S'ampliarà a més residents el trasllat?

Nosaltres tenim unes 25 persones aproximadament de zones grogues de diferents possibles brots. Si dilluns tots donen negatiu, decidirem si utilitzem les instal·lacions com a zona verda, però hem vist que l'equipament és molt adequat, tant per al personal com per a la sectorització dels residents.

Han hagut de mobilitzar molt el personal?

Sí, tenim un percentatge de la plantilla en quarantena, de manera que estem fent contractació cotinuada per donar-hi més suport. Ara prioritzem la contractació de personal assistencial i de neteja per poder fer-ho el millor possible i que el personal no hagi de creuar zones diferents. No és fàcil perquè els treballadors sanitaris ara estan molt buscats. Nosaltres oferim places a gent de fora de la comarca i de fora de Catalunya i treballem amb els ajuntaments perquè ens ofereixin allotjament per a aquest personal.

Detecten positius als pobles?

Hi ha positius arreu de la comarca. Sabem que hi ha molts asimptomàtics, però creiem que la situació es pot controlar.