La Cerdanya ha estrenat un nou programa d'ajuda a persones sense feina que actualment reben la Renda Garantida de Ciutadania. El Consell Comarcal i la Fundació Privada Integra Pirineus han portat a la Cerdanya el programa Mais, que permetrà a partir d'ara atendre personalment les persones sense feina amb un pla personalitzat de valorització de les seves aptituds i guiatge en la recerca d'una nova ocupació.

El programa, que ja estava en marxa a la comarca de l'Alt Urgell, se centrarà en 30 persones que no tenen feina, que afrontaran el programa amb l'expectativa que en l'anterior edició el 26,7% dels participants van aconseguir un contracte laboral.

Segons ha explicat la Fundació Integra, el programa Mais «ofereix itineraris personalitzats d'orientació, informació i formació en competències que facilitin la recerca de feina». El programa inclou un període de pràctiques en empreses que finalment poden esdevenir les generadores del contracte laboral.

Per començar a funcionar a la Cerdanya, la Fundació ha obert un punt d'actuació a Puigcerdà en col·laboració amb el Consell Comarcal. Aquesta edició del programa es desenvoluparà fins al 30 d'abril, període en què els 30 participants assistiran a sessions de formació en grup i individuals en què els tècnics orientaran les persones sense feina en els sectors laborals idonis als seus perfils, tecnologies de la informació i la comunicació així com altres competències transversals, segons ha explicat Integra Pirineus. A la Seu d'Urgell, el programa té la col·laboració del Centre Empresarial i Tecnològic.