L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet un comunicat en què remarca que no apuja la taxa de l'aigua. Així, el consistori ha apuntat que «davant de queixes i consultes rebudes sobre l'augment de l'import del rebut de l'aigua, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell vol deixar clar que no s'han apujat taxes del rebut d'aquest servei».

L'Ajuntament ha explicat a la ciutadania que l'augment de l'import dels rebuts de l'aigua es deu a dos factors. D'una banda, el confinament a causa de la crisi sanitària per la covid-19, que ha fet incrementar el consum, i d'altra banda, la substitució de comptadors. Segons han argumentat des de l'Ajuntament, «el confinament ha comportat més consum d'aigua a les llars, fet que s'ha sumat als mesos de primavera i estiu, època de l'any que es consumeix més aigua per part dels usuaris».

Igualment, han apuntat que «la substitució de comptadors ha estat un altre factor que ha fet augmentar la lectura del consum de l'aigua perquè un comptador perd al cap de deu anys eficiència en la lectura. Darrerament s'han substituït comptadors que estaven en funcionament des dels anys 90, i alguns fins i tot tenien més de 40 anys, això havia comportat que no es fes la lectura exacta del consum».