20 de octubre de 2020
20.10.2020
Regió7

La Generalitat intervé la residència de Bellver de Cerdanya per un brot de covid

La Fundació Hospital de Puigcerdà assumirà el control del centre Miniresidència Geriàtrica, on actualment hi viuen 29 persones i hi ha 11 residents i 5 treballadors positius

20.10.2020 | 14:21
Des de la Generalitat s'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió a la Fundació Hospital de Puigcerdà

El Departament de Salut ha intervingut el centre residencial Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya amb la voluntat de controlar la propagació de la covid-19 en aquest equipament, que té 11 dels 29 residents i 5 treballadors infectats . Des de la Generalitat s'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió a la Fundació Hospital de Puigcerdà (fins ara era a mans de la Fundació Pública de Serveis Sant Roc). Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció.

Aquesta intervenció, afirma Salut en un comunicat, té "l'objectiu principal de realitzar un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini".

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d'impossibilitat per complir amb l'Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.

La residència Llar Mare Marcelina de Verdú, també


El Departament també ha intervingut el centre residencial Llar Mare Marcelina de Verdú. S'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a mans de las Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, a l'Associació per al Benestar i el Desenvolupament. La residència registra 23 residents positius i 3 professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit