El departament de Salut ha intervingut la Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya i la residència Llar Mare Marcel·lina de Verdú. En ambdós casos hi ha brots actius de covid-19 i els mitjans propis no garantien una millora de la situació. En el cas de Bellver ja fa setmanes que es mantenen interns amb covid. Quan la Generalitat ha intervingut un centre sempre ha sigut en una situació límit que posava en qüestió la continuïtat sanitària.

Per tal d'estabilitzar la situació en ambdós centres residencials després dels brots de coronavirus detectats, Salut ha assignat provisionalment la direcció i la gestió a la Fundació Hospital de Puigcerdà i a l'Associació per al Benestar i el Desenvolupament, respectivament. La residència de Bellver de Cerdanya, gestionada fins ara per la Fundació Pública de Serveis Sant Roc, registra 11 residents i 5 treballadors positius per covid-19. Pel que fa a la de Verdú, fins ara a mans de las Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, són 23 els residents i 3 els professionals positius.

En el cas de la Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya, des de Salut han explicat que aquesta intervenció té l'objectiu principal de realitzar «un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris com socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mitjà termini». Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre quedarà sota la seva direcció, segons ha informat el departament. Aquest any, s'havia produït el relleu del director el mes de juliol. Aquesta fundació està presidida per l'alcalde del municipi.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una «situació excepcional d'impossibilitat» per complir la normativa actual, i més concretament les mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19. El centre registra 11 casos positius entre els residents -actualment a la residència hi viuen 29 persones-, i 5 treballadors afectats, i la continuïtat de la prestació del servei estava molt qüestionada.

El departament també ha intervingut el centre residencial Llar Mare Marcel·lina de Verdú i ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a mans de les Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, a l'Associació per al Benestar i el Desenvolupament. La residència registra 23 residents positius i 3 professionals, i problemes similars als de Bellver.