L'Ajuntament de Guils de Cerdanya ha finalitzat les obres d'ampliació de la xarxa d'aigua potable a la urbanització de Puigcerdà Residencial, un projecte que tenia com a finalitat allargar la xarxa pública fins al límit sud del terme municipal per arribar a les cases d'un centenar de famílies que encara s'abastien de pous.

L'Ajuntament ha anunciat la finalització d'unes obres que han inclòs la perforació de rases i instal·lació de canonades per unir la urbanització Puigcerdà Residencial amb la xarxa que també abasteix el nucli urbà de Guils. Es dona la circumstància que aquesta urbanització es troba al costat sud de la carretera N-260 i, doncs, més a prop del nucli de Puigcerdà que el de Bellver, per la qual cosa el projecte d'obres ha hagut de contemplar una extensió de canonades d'uns cinc quilòmetres. Des de l'Ajuntament han avançat que el projecte ha tingut l'ajuda de la Diputació de Girona, la qual ha concedit una subvenció de 23.600 euros. El projecte ha comportat una inversió total d'uns 63.000 euros, amb obres que ja es van iniciar fa dos anys.

La urbanització Puigcerdà Residencial es va desenvolupar els anys setanta i va créixer sense portada d'aigües, per la qual cosa les cases d'aquesta zona urbanitzada s'abasteixen bàsicament de pous comunitaris que estaven exposats a possibles contaminacions.