23 de octubre de 2020
23.10.2020
Regió7

L'Hospital de la Seu anul·la operacions i consultes externes per un brot de covid

Una vintena de persones de l'equipament sanitari alturgellenc, entre pacients i empleats, estan afectats de coronavirus

23.10.2020 | 09:32
L'Hospital de la Seu anul·la operacions i consultes externes per un brot de covid

L'Hospital de la Seu d'Urgell ha registrat un brot de coronavirus, segons han admès els seus responsables mèdics, que ha afectat de moment 20 persones. La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha decidit anul·lar les cirurgies programades i les consultes externes durant els pròxims deu dies. Pel que fa a l'aturada de l'activitat programada, aquesta no afectarà als tractaments quimioteràpics, d'obstetrícia i urgències.

El brot ha sorgit en la planta d'hospitalització, en la qual ja hi ha els llits previstos per a la pandèmia. De les vint persones contagiades, la meitat són pacients, dels quals sis han quedat ingressats i els altres quatre confinats a casa seva sense símptomes. Els altres deu contagiats corresponen a nou treballadors del centre mèdic i un estudiant que hi està realitzant les pràctiques. Tots els deu han resultat asimptomàtics.

Una vegada detectat el brot, el centre ha continuat la recerca de la traça fent proves tant a pacients com a la plantilla de l'hospital. Igualment, amb l'objectiu de frenar el contagi i extremar les mesures de seguretat, el centre mèdic ja va restringir dimecres les visites de familiars als pacients ingressats. En la mateixa línia, la direcció ha reforçat la sectorialització de les persones ingressades i ha suspès les activitats mèdiques programades pels pròxims deu dies a excepció de les de quimioteràpia, obstetrícia i les urgències.

Risc a la baixa

Tot i el rebrot registrat aquest dijous, la dinàmica de la pandèmia a la Seu i l'hospital és a la baixa, amb tres ingressats per Covid-19, i 42 persones confinades a casa seva per haver donat positiu, xifra que ha derivat també en 300 persones confinades com a contactes directes. Amb això, el risc de rebrot a la capital alt urgellenca era aquest dijous de 535, una vintena de punts menys que el dia anteior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit