L'Ajuntament de Puigcerdà ha anunciat la realització d'un projecte de remodelació del carrer Oceja de Vilallobent, un dels troncals que creua el poble. El projecte té com a objectiu no tan sols renovar la superfície del vial, que es troba en molt mal estat a causa del del desgast i l'erosió que experimenta a l'hivern, sinó que també refer la xarxa de clavegueram del subsòl, que està mal feta.

L'equip de govern ha posat a licitació el projecte per tal que es pugui portar a terme en els pròxims mesos, ja sigui abans d'acabar l'any o bé ja en el proper, una vegada hagi passat l'aturada hivernal de la construcció. La reurbanització del carrer és important pel fet que el clavegueram que passa pel subsòl està instal·lat de manera que no supera el pendent del terreny. Igualment, alguns veïns del vial tenen filtracions i problemes d'humitats als murs de les cases, de manera que el consistori ha considerat la necessitat d'aplicar una reforma integral del carrer.

El carrer d'Oceja de Vilallobent creua el nucli urbà des del local social i la plaça Major, al centre, amb la part de llevant de la trama urbana i, alhora, dona accés als primers poble de l'Alta Cerdanya, Oceja i Palau, ja dins del territori de l'Estat francès.

L'Ajuntament ha previst una partida pressupostària de 160.000 euros que forma part del pla de millora de la qualitat urbana dels nuclis agregats. En el marc d'aquest mateix pla, el consistori també va enllestir fa unes setmanes la remodelació del carrer de la Font d'Age. Vilallobent, situat al sud del terme municipal de Puigcerdà, té un centenar de veïns, nombre que es triplica en època de vacances i puntes turístiques.