L'Ajuntament d'Estavar, municipi al qual pertany Bajanda, autoritzarà la promoció urbanística si compleix el que estableix la llei. En aquest moment el projecte està pendent de la inspecció de la Comunitat de Comunes i, una vegada arribi, el consistori no podrà fer res més que donar-hi el vistiplau.

L'alcalde, Laurent Leygue, ha explicat que si l'Ajuntament es negués a concedir els permisos sí que tindria problemes econòmics derivats d'una denúncia que amb tota probabilitat perdria. Leygue ha afirmat «comprendre» la preocupació dels veïns pel que fa a l'augment de població de segona residència, i ha recordat que un projecte inicial d'un promotor anterior plantejava un centenar d'apartaments. L'alcalde ha explicat que els actuals promotors han fet algunes rectificacions al seu projecte, entre les quals les vies d'accés al complex per no crear col·lapses al poble.

Leygue ha assegurat que «la realització del projecte inclou el pagament d'unes taxes amb les quals es pagaran les noves xarxes d'aigua i serveis, per la qual cosa no hi haurà cap increment dels impostos municipals». L'alcalde ha recordat que actualment el 80% de les cases del municipi ja són de segona residència.