Un episodi de ciberassetjaments a través de les xarxes socials Instagram i Whatsapp contra joves de la comarca ha fet activar la comunitat educativa i els polítics de l'Alt Urgell per engegar urgentment un pla educatiu que protegeixi els menors. El cas està afectant joves de l'Alt Urgell d'entre dotze i divuit anys i especialment a un jove en concret.

Segons han explicat des de l'Ajuntament de la Seu, recentment s'han detectat a les xarxes socials, comptes d'Instagram on es parla obertament amb noms i cognoms de les relacions afectivo-sexuals que tenen els joves de la comarca de 12 a 18 anys, amb faltes de respecte, injuries i amenaces entre els joves. Igualment, també s'han descobert grups de Whatsapp en els quals s'amenaça directament un jove en particular. A partir d'aquesta evidència, l'Ajuntament de la Seu, els centres educatius de secundària de la capital alt-urgellenca, conjuntament amb els agents del Pla Estratègic Comarcal de l'Alt Urgell contra l'assetjament escolar, l'Equip d'Assessorament psicopedagògic i els Mossos d'Esquadra, han establert abordar junts la problemàtica, la qual s'està donant a tots els centres educatius. Tots han decidit aplicar de seguida un pla d'actuació que inclou una campanya informativa adreçada directament als joves, una de conscienciació a través de vídeos a les xarxes socials dirigits als joves i a les famílies, un programa de sessions de treball amb les famílies i un programa de tallers sobre una Internet segura.

Des de l'Ajuntament han remarcat que aquestes situacions «són greus faltes administratives i penals; els menors d'edat carreguen amb part de la conseqüència, però cal tenir molt clar que les sancions van directament cap als tutors legals».