La Seu d´Urgell és un dels municipis més segurs de Catalunya, segons ha afirmat el mateix Ajuntament de la capital alt-urgellenca després de celebrar una nova reunió de la Junta de Seguretat Local.

En la reunió, que ha comptat amb la participació de l´alcalde, Jordi Fàbrega, el vicealcalde i regidor de Seguretat, Francesc Viaplana, la delegada d´Interior, Montse Messeguer, i els màxims responsables de la Policia Municipal, Mossos d´Esquadra, Policia Nacional espanyola, Guardia Civil i Cos de Bombers, s´ha presentant un balanç anual de les actuacions en el qual destaca el descens del 6,7% dels fets delictius. Així, les dades aportades pels cossos «confirmen, un any més, que la capital alt-urgellenca és una ciutat que té un dels índexs més alts pel que fa a seguretat ciutadana a Catalunya», segons han remarcat des del consistori. En aquest sentit, Jordi Fàbrega ha emfatitzat que «continuem sent una ciutat molt segura, gràcies al bon treball conjunt de tots els cossos policials, del qual en surt beneficiat el conjunt dels ciutadans urgellencs».

El balanç dels Mossos d´Esquadra constata la disminució dels fets delictius en el 6,7% i, alhora, un augment del 2,2% en la resolució. Pel que fa a infraccions administratives, en el darrer any han augmentat el 128%, i han passat de 167 a 381 durant el primer període de l´estat d´alarma decretat per la pandèmia de la covid-19. Una altra dada recollida pels Mossos és l´augment de denúncies per violència de gènere, amb una assistència a 60 dones, 50 de les quals de la Seu i deu d´altres municipis de l´Alt Urgell. La policia municipal ha destacat un augment els accidents, amb 42 víctimes de trànsit, 11 de les quals per atropellament. Quatre van ser majors de 60 anys.