La Cerdanya va rebre ahir ja segons residents que es van avançar a les restriccions imposades arran de la pandèmia de la covid i que no han volgut perdre l´oportunitat de passar el pont a la comarca. Les restriccions actual prohibeixen la sortida del municipi entre les 6 del matí del divendres i la mateixa hora del dilluns.

L´alcalde Bellver, Xavier Porta, constatava que ahir, a mitja tarda, que ja hi havia «una mica més de gent» al municipi i estava a l´expectativa del que pogués passar cap a última hora del dia.

També certificava aquest increment de l´arribada de segons residents arribats ahir a la comarca, l´alcalde de Fontanals de Cerdanya, Ramon Chia. El batlle assegurava que ja es notava que «ha anat pujant gent» tot i que afegia, que no es tractava «d´un gran volum de persones». Malgrat això afegia que era un nombre suficient perquè «es vegi més moviment». Chia no mostrava preocupació per aquest fenomen però si que demanava que tan els veïns com els segons residents respectin les restriccions imposades per combatre la pandèmia, com són el toc de queda i els límits de persones que poden estar reunides de forma simultània.

Pel que fa a les dades de trànsit, aquestes ahir confirmaven l´increment de desplaçaments d´ahir respecte les setmanes prèvies. Al conjunt de l´àrea metropolitana de Barcelona, es va registrar un increment del 3% del trànsit de sortida respecte dijous passat (ahir a les 8 del vespre havien sortit 417.336 vehicles), segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT). És també, un 8% més que un dijous preconfinament. Per la C-16, a Terrassa, a les 5 de la tarda hi havien passat 24.027 vehicles. Aquesta xifra suposen el 8% més que dijous de la setmana passada i el 5% més que en la primera setmana d´octubre quan encara no hi havia el confinament municipal de cap de setmana.