L´executiva comarcal d´ERC a la Cerdanya ha informat que en el transcurs de l´últim congrés, celebrat el dia 28 de novembre, va abordar el debat i la designació de les persones candidates per anar a les llistes de la demarcació de Girona al Parlament. D´aquest tràmit intern en va sorgir Montse López i Amor com a principal candidata comarcal i, finalment, com a persona triada per la militància d´ERC Cerdanya.

Segons ha informat el partit, Montse López i Amor és veïna de Puigcerdà i nascuda a Palma de Mallorca fa 50 anys. Es tracta d´una persona «molt activa i molt compromesa» amb el partit. López és actualment secretària de la Dona a tots els àmbits des de l´executiva local de Puigcerdà, la Comarcal de Cerdanya i de l´Alt Pirineu. Igualment, també és la responsable de la secretaria general de la Comarcal de Cerdanya. A títol personal, la candidata d´ERC a les llistes de les eleccions al Parlament del mes de febrer per la circumscripció de Girona forma part de la vida social i cultural de la comarca, és membre de la colla castellera de Cerdanya» i de l´associació Canviadores inclusivos, que promou la instal·lació en zones turístiques, com ara la Cerdanya i Puigcerdà, d´espais on els acompanyats de gent dependent adulta la puguin canviar de roba.

D´altra banda, la mateixa executiva ha designat Lluís Millans i Miró com a militant per tancar la llista comarcal. El partit ha realitzat en les últimes setmanes trobades comarcals i de l´Alt Pirineu per tal de perfilar els representants als comicis nacionals.