L´Espai Ermengol de la Seu d´Urgell ha recuperat per a aquest mes de desembre les visites guiades «Els passos de la memòria. La Seu d´Urgell durant la Segona Guerra Mundial» , les quals es van haver d´ajornar per complir la normativa covid-19 arran de la segona onada de la pandèmia els mesos d´octubre i novembre.

Des de l´Espai Ermengol han remarcat que aquestes visites guiades ja es van portar a terme durant l´estiu amb un gran èxit de participació, fet que ha comportat organitzar-les de nou. La proposta ´La Seu d´Urgell durant la Segona Guerra Mundial´, la qual compta amb el guiatge de tècnica de Patrimoni, Pilar Aláez, tindrà lloc aquest diumenge dia sis de desembre, a les onze del matí, i el diumenge posterior, dia tretze de desembre, jornada en la qual se n´oferirà dues, a les onze del matí i a dos quarts d´una del migdia. Des de l´organització han apuntat que el punt de sortida serà la Casa dels Parcs del Pirineu, situada a la duana vella. Aquesta visita guiada és gratuïta, té una durada d´una hora i vint minuts i per participar-hi cal fer-ne una inscripció prèvia a Turisme Alt Urgell.

La visita planteja un recorregut per diversos espais de la ciutat que van ser escenari del pas o l´estada temporal de persones que acabaven de creuar la frontera fugint del conflicte bèl·lic.

La ruta té el seu inici a la duana vella i continua pel Parador de Turisme, on antigament hi havia hagut la presó i el jutjat, l´Espai Ermengol i el Pati Palau per finalitzar a l´Hotel Andria, on es van allotjar famílies jueves que eren perseguides pel règim nazi. «Els passos de la memòria. La Seu d´Urgell durant la Segona Guerra Mundia»´ és una proposta cultural coorganitzada per l´Espai Ermengol, el Consell Comarcal, Turisme Seu i l´IECAU.