L´Associació d´Hostaleria de l´Alt Urgell demana exempcions en els tributs municipals com a mesura per ajudar el sector davant les conseqüències que està patint arran de la covid-19. Concretament, ho han focalitzat en taxes com la de terrasses o de la recollida de residus, a més d´impostos com ara l´IBI o el cànon de l´aigua. A més, consideren que cal plantejar fórmules de promoció i difusió adequades per adaptar l´oferta a la demanda actual. Així, juntament amb la Federació d´Hostaleria de Lleida, l´entitat ha emprès una acció perquè la tributació a la comarca estigui enfocada a donar-los suport durant el 2021 o creu que aquest s´hauria d´allargar durant tres anys per poder reconduir la situació actual.

En el cas de l´IBI, demana una bonificació del 75% el 2021. Quant a les terrasses, vol que es continuï aplicant l´exempció que ha fet enguany l´Ajuntament de la Seu. Quant a la taxa per reserva d´estacionament a titulars d´establiments hotelers i d´activitats musicals i de restauració, els hostalers demanen que se suspengui l´any que ve. També demanen aplicar el mínim de facturació en el cas del consum de l´aigua i estar exempts de pagar la taxa de recollida d´escombraries durant el primer semestre de 2021.

L´Associació d´Hostaleria de l´Alt Urgell ha volgut agrair al consistori de la Seu que hagi aplicat enguany una exempció de la taxa per l´ocupació de la via pública amb taules i cadires i la disposició que hi ha per fer-ho extensible al vinent. També destaca que la Mancomunitat d´Escombraries obri la possibilitat de sol·licitar el retorn de la taxa d´escombraries pel període de tancament per les restriccions. Tot i això, l´entitat creu que la majoria de taxes i impostos municipals han continuat arribant amb normalitat.