06 de desembre de 2020
06.12.2020
Regió7

La Seu recupera la visita guiada pels escenaris de la Segona Guerra Mundial

El programa amb quatre sessions s’estrena aquest diumenge amb el primer itinerari històric per la ciutat

05.12.2020 | 23:10
La Seu recupera la visita guiada pels escenaris de la Segona Guerra Mundial

L´Espai Ermengol de la Seu d´Urgell ha recuperat per a aquest mes de desembre les visites guiades «Els passos de la memòria. La Seu d´Urgell durant la Segona Guerra Mundial» , les quals es van haver d´ajornar per complir la normativa covid-19 arran de la segona onada de la pandèmia els mesos d´octubre i novembre.

Des de l´Espai Ermengol han remarcat que aquestes visites guiades ja es van portar a terme durant l´estiu amb un gran èxit de participació, fet que ha comportat organitzar-les de nou. La proposta ´La Seu d´Urgell durant la Segona Guerra Mundial´, la qual compta amb el guiatge de tècnica de Patrimoni, Pilar Aláez, tindrà lloc aquest diumenge dia sis de desembre, a les onze del matí, i el diumenge posterior, dia tretze de desembre, jornada en la qual se n´oferirà dues, a les onze del matí i a dos quarts d´una del migdia. Des de l´organització han apuntat que el punt de sortida serà la Casa dels Parcs del Pirineu, situada a la duana vella. Aquesta visita guiada és gratuïta, té una durada d´una hora i vint minuts i per participar-hi cal fer-ne una inscripció prèvia a Turisme Alt Urgell.

La visita planteja un recorregut per diversos espais de la ciutat que van ser escenari del pas o l´estada temporal de persones que acabaven de creuar la frontera fugint del conflicte bèl·lic.

La ruta té el seu inici a la duana vella i continua pel Parador de Turisme, on antigament hi havia hagut la presó i el jutjat, l´Espai Ermengol i el Pati Palau per finalitzar a l´Hotel Andria, on es van allotjar famílies jueves que eren perseguides pel règim nazi. «Els passos de la memòria. La Seu d´Urgell durant la Segona Guerra Mundia»´ és una proposta cultural coorganitzada per l´Espai Ermengol, el Consell Comarcal, Turisme Seu i l´IECAU.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook