Les alcaldesses i els alcaldes de l´Alt Urgell s´han reunit en una sessió de treball per detectar necessitats i línies de treball per fer front a la situació sanitària i les restriccions que tenen especial incidència en el sector socioeconòmic.

Segons ha explicat el mateix Consell Comarcal, la sessió, en la qual han participat onze alcaldesses i alcaldes de l´Alt Urgell, ha estat dinamitzada per una empresa local que dona suport a l´elaboració i execució del Pla de Reactivació Socioeconòmica de l´Alt Urgell. En aquest sentit, des del Consell han apuntat que «atesa la situació originada per la pandèmia i les conseqüències corresponents, la trobada ha identificat com a punts per seguir treballant: el suport al sector de l´hostaleria i els subsectors que en depenen, el reforç al sector comercial, l´estimulació del consum de productes de proximitat i el manteniment del sector lleter, a més a més de vetllar per garantir l´accés a la fibra òptica i la resta de connexions´. Igualment, els alcaldes i alcaldesses de la comarca també han analitzat la necessitat de donar poder als joves «per garantir el seu arrelament al territori» i han recalcat la necessitat de millorar l´accés a l´habitatge. Durant la trobada també s´ha recordat la importància de cooperar a nivell comarcal per tal d´accedir als fons europeus.

El Consell Comarcal de l´Alt Urgell ha apuntat que durant el mes de desembre estan previstes tres sessions amb diversos agents per saber què es pot esperar del Pla i a quin nivell de compromís poden arribar. Així, la segona reunió es farà amb les entitats empresarials i els seus associats i la tercera comptarà amb els tècnics i les tècniques comarcals vinculats amb la promoció econòmica, el comerç, el turisme i el desenvolupament local perquè tots els professionals hi tinguin veu.