L'aeroport d'Andorra-La Seu tindrà la pista il·luminada l'any que ve a fi efecte que pugui augmentar la seva capacitat operativa a la nit. El projecte per il·luminar la pista es licitarà pròximament, amb l'objectiu que les obres s'executin durant el 2021.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha anunciat l'actuació en el marc d'un nou conveni de gestió de la infraestructura amb el govern d'Andorra. En aquest sentit, el Principat ha augmentat la seva aportació fixa en 100.000 euros anuals, per la qual cosa el seu ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha dit que té l'esperança que aquest hivern hi arribin vols xàrter turístics. Andorra també treballa perquè n'hi hagi de regulars a partir del primer semestre de l'any que ve. Pel conseller de Territori, Damià Calvet, la signatura del nou conveni de gestió de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell suposa la culminació de molts anys de feina: «avui podem afirmar que els Pirineus, Andorra, La Seu d'Urgell i l'Alt Urgell estem més a prop i que ens connectem més i millor al món». En aquest sentit, ha destacat que aquest acord «enforteix les relacions» entre tots dos governs i suposa una «gestió més concertada» que, segons ha afegit l'alt càrrec de la Generalitat, «porta a una major promoció» de la infraestructura, comptant també amb la col·laboració del sector privat.

El Govern ha posat en valor el fet que la primavera passada s'autoritzés la maniobra d'aproximació instrumental amb GPS, un pas que Calvet ha qualificat de «vella ambició». Igualment, ha afirmat que s'anirà «més enllà» i ha anunciat que pròximament es licitarà el projecte d'il·luminació nocturna, el qual compta amb una inversió de 475.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos.