28 de desembre de 2020
28.12.2020
Regió7

La Seu activa un codi QR

als edificis municipals per facilitar les gestions

Uns plafons a l'exterior permeten accedir a les àrees de l'Ajuntament per fer-hi els tràmits telemàticament

27.12.2020 | 22:04
La Seu activa un codi QR

als edificis municipals per facilitar les gestions

L'Ajuntament de la Seu ha anunciat la posada en marxa d'un nou accés per codi QR per tal que els ciutadans puguin fer gestions de manera telemàtica i sol·licitar informació i consultes.

Així, tant a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) com als diversos edificis municipals que hi ha a la ciutat, s'hi ha col·locat plafons informatius amb els accessos per a codis QR que permeten accedir a aquests tràmits, gestions o consultes. Els plafons amb els codis QR «reforcen» el potencial del web municipal i obren un altra via d'accés als ciutadans per fer gestions, com ara demanar cita prèvia per fer qualsevol tràmit presencial a l'OAC; per accedir a totes les matrícules a escoles municipals, llar d'infants, cursos i tallers organitzats per l'Ajuntament; iniciar els tràmits per empadronar-se, per aconseguir un volant d'empadronament o de convivència; per accedir al catàleg de tràmits telemàtics per realitzar el tràmit que es desitgi, i accés per informar-se o sol·licitar ajuts i subvencions, segons ha explicat el mateix Ajuntament.

La regidora d'Atenció Ciutadana, Carme Espuga, ha explicat que amb aquest sistema l'Ajuntament «s'adapta a les noves situacions per posar-ho fàcil als ciutadans, i així evitar els desplaçaments i possibles esperes en l'atenció telefònica». En aquest sentit, el consistori ha recomanat que el ciutadà es faci un identificador idCAT per poder fer els tràmits telemàtics tant per a l'Ajuntament de la Seu com per a altres administracions de forma segura. Aquest és l'enllaç per poder-se donar d'alta i on s'explica com fer-ho: http://links.laseu.cat/idcat. Per complementar aquestes gestions telemàtiques, la regidoria també facilita que els ciutadans puguin obtenir informació o fer consultes de les àrees municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook