Seguint la dinàmica que a arreu del país ha fet suspendre bona part dels actes tradicionals i festius en els últims deu mesos, la Seu d'Urgell també es quedarà aquest any sense la tradicional Calderada de Sant Antoni.

La Confraria de Sant Antoni Abat ha anunciat que celebrarà aquest diumenge, dia 17 de gener, la festivitat del seu patró amb una programació reduïda. Així, durant el dia de Sant Antoni no hi tindrà lloc la tradicional i centenària Calderada que se celebra al passeig Joan Brudieu i tampoc els Tres Tombs.

En canvi, la confraria manté l'acte de canvi de banderer, la missa solemne a la catedral de Santa Maria d'Urgell, a dos quarts de dotze del migdia, que tindrà la participació de la coral Veus de la Seu, i la benedicció i repartiment del tradicional panet de Sant Antoni. La celebració de Sant Antoni finalitzarà amb la benedicció dels animals a la plaça dels Oms. Els membres de la confraria de Sant Antoni també repartiran el panet beneït a les misses de les nou del matí i la una del migdia.

Segons ha remarcat l'Ajuntament de la Seu, tots aquests actes es portaran a terme amb les corresponents mesures de seguretat sanitàries i seguint els estrictes protocols que marca el Procicat.