La Seu d'Urgell i Puigcerdà són entre els punts triats pel posar la vacuna d'AstraZeneca, la darrera que s'ha incorporat al sistema sanitari espanyol. El Departament de Salut ha anunciat que administrarà la vacuna d'AstraZeneca contra la covid-19 en sis centres de vacunació de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran. En el cas de Ponent, seran a Tàrrega i al pavelló Onze de Setembre de Lleida. Pel que al Pirineu, els punts de vacunació s'ubiquen a Vielha, la Seu d'Urgell, Puigcerdà i al CAP de Tremp.

Salut ha informat que el vaccí d'AstraZeneca es començarà a administrar avui dimarts a la tarda, en aquests punts, a col·lectius essencials com són professionals de les farmàcies i fisioterapeutes, i també a auxiliars sanitaris que encara no s'havien vacunat. Dimarts també començaran les vacunacions a funcionaris de la presó i, durant aquesta setmana, a cossos de seguretat i d'emergències.

En el cas dels Mossos, les vacunes d'AstraZeneca s'administraran a la comissaria de Lleida i a la de la Seu d'Urgell.Els agents del cos de les regions policials de Ponent i del Pirineu Occidental s'hauran de desplaçar en els pròxims dies a aquestes dues comissaries per rebre la vacuna.

Salut ha rebut aquest dilluns les primeres 31.780 dosis del vaccí d'AstraZeneca, que es preveuen començaran a administrar dimarts a la tarda, una vegada s'hagin validat. Aquestes dosis van destinades a professionals de les farmàcies -col·legiats i auxiliars- i fisioterapeutes, i també es començaran a vacunar aquesta setmana funcionaris de presons i cossos de seguretat i d'emergències.