Prats i Sansor ja disposa d'un nou equipament municipal. L'Ajuntament ha arribat a un acord amb el bisbat d'Urgell i les dues institucions han signat un contracte per la compra de l'edifici de l'antiga Rectoria i els terrenys dels seus horts. Amb aquest edifici i la finca, el consistori ha previst la construcció de diversos equipaments socials i culturals.

La finca comprada és una superfície cadastral de 746 metres quadrats. Segons ha informat el mateix Ajuntament, el preu de compra ha estat de 135.000 euros, els quals han estat finançats amb dues subvencions de la Diputació de Lleida per un import de 109.585 euros.

Des del mateix consistori han informat que el projecte per a aquest nou espai és l'ampliació de l'espai lliure, fer més gran el jardí que hi ha, la possibilitat de destinar una part de l'edifici a magatzem o dependències municipals, la construcció d' habitatges de promoció pública de lloguer i també donar valor a l'aspecte arquitectònic de l'església de Sant Serni amb un nou entorn.

L'alcalde de Prats, Xavier Picas, ha explicat que la compra, formalitzada ja davant notari, permetrà fer uns pisos de lloguer social «perquè això és el que ens falta al poble». L'equip de govern municipal fixarà en les pròximes setmanes el calendari d'execució dels diversos projectes i les posteriors obres.