Puigcerdà i la Cerdanya disposaran el mes de maig d'un nou equipament cultural i turístic que explicarà un dels aspectes més rellevants i alhora desconeguts de la historia local: la vinculació de la vila amb les comunitats religioses que hi han tingut seu.

Després que l'equip de govern municipal anunciés, fa unes setmanes, l'inici de les obres per completar aquesta sala del Museu Cerdà, ara n'ha fixat l'estrena per a finals del mes de maig. La nova sala del Museu Cerdà de Puigcerdà estarà dedicada a la vida a l'antic convent, edifici que alberga el mateix Museu Cerdà, i repassarà la història de la presència de les comunitats religioses a la vila, com ara les dels dominics, els franciscans i les clarisses.

El pressupost d'adequació de la sala dedicada als convents és de 141.000 euros i segons ha explicat el mateix Ajuntament, els treballs van a càrrec de l'empresa Grop Exposicions i Museografia. En aquesta actuació cal sumar-hi la redacció del projecte de museïtzació, que es va encarregar a Stoa Propostes Culturals i Turístiques. Aquesta inversió es finança amb una aportació de 100.000 euros de la Diputació de Girona, una subvenció dels fons europeus FEDER i una aportació provinent dels recursos propis Ajuntament de Puigcerdà.