El Consell Comarcal de la Cerdanya ha conclòs la segona edició el programa «Singulars», amb la participació d'una dotzena de nois i noies de la vall d'entre 16 i 29 anys que no estudien ni treballen. L'objectiu del programa és ajudar els joves a tornar als estudis o entrar al mercat laboral, per la qual cosa el pla inclou formació en diverses disciplines.

Segons ha explicat el mateix Consell Comarcal, ara els joves tenen l'oportunitat de fer una etapa de pràctiques professionals en empreses de la vall. Aquesta fase del pla complementa la formació en diversos oficis, orientació a la natura i tècniques sobre la neu i llengua francesa. El curs que han efectuat els joves consta d'unes 190 hores, de les quals unes 30 són en oficis relacionats amb el mercat laboral de la Cerdanya com ara cuina, jardineria o obra, i la resta corresponen a les classes de francès.

Ara, els que han finalitzat l'etapa de formació, podran fer les pràctiques amb un còmput total d'unes 100 hores amb la finalitat que entrin al mercat laboral. El programa «Singulars», que es realitza aquest curs al voltant del lema «Manteniment i preservació dels espais naturals i l'entorn», té el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya, l'Estat i els fons socials europeus.