A Oliana (Alt Urgell) i la Seu d'Urgell ja han quedat instal·lats els dos primers mòduls de suport als centres d'atenció primària per a l'activitat de la covid-19 i és previst que entrin en funcionament a finals de la setmana vinent. Es tracta dels dos primers que s'han col·locat a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu dels sis previstos. La setmana vinent s'instal·larà el de Sort i posteriorment els de Tremp, la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i el Pont de Suert. L'objectiu d'aquests espais prefabricats és separar l'assistència dels pacients amb simptomatologia respiratòria de l'atenció a la resta dels usuaris del centre, així com poder fer PCR.

El desplegament de mòduls s'emmarca en el Pla d'Enfortiment i Transformació de l'Atenció Primària, que va més enllà de l'impacte que genera la covid-19, i que suposa una inversió de 910.000 euros a l'Alt Pirineu. Però, de totes maneres, ara serviran per diferenciar recorreguts en l'atenció a la pandèmia.

La majoria dels mòduls tenen 45m2 de superfície i consten d'una consulta destinada a patologies respiratòries, dos punts per a la realització de PCR i un espai d'atenció al pacient.

Pel que fa a Oliana, la directora de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Alt Urgell Sud, Imma Vila, ha explicat que el fet de destinar el mòdul annex al diagnòstic i tractament del pacient de la covid-19 «permetrà recuperar en cert grau l'activitat habitual».