18 de març de 2021
18.03.2021
Regió7

La Seu d'Urgell allarga una setmana les restriccions perquè no han millorat les dades epidemiològiques de la covid-19

L'índex de risc de rebrot és de 843,3 i la taxa de transmissió d'1,6, amb 4 pacients ingressats al Sant Hospital

18.03.2021 | 12:19
Una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell i una persona passant pel davant amb mascareta, el 20 d'agost de 2020

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit allargar una setmana més les mesures restrictives al municipi perquè no han millorat les dades epidemiològiques de la covid-19. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha dit que "és una situació molt complicada per molta gent, sobretot per les activitats extraescolars i els infants", però amb les dades sanitàries actuals i a les portes de Setmana Santa "no poden fer una altra cosa", ha afegit.

Fàbrega ha demanat "la col·laboració de tothom per fer aquest esforç una setmana més per poder evitar mals majors que portin una situació molt més greu". L'índex de risc de rebrot a la Seu d'Urgell és de 843,3, amb una taxa de transmissió d'1,6. Hi ha 4 pacients ingressats per covid-19 al Sant Hospital.Es mantenen 6 grups escolars i 3 extraescolars confinats, amb 112 alumnes i 9 professors confinats.

Davant d'aquesta evolució, i d'acord amb les recomanacions de la Unitat de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut, l'Ajuntament de la Seu ha tornat a allargar, durant els pròxims 7 dies, -fins al divendres 26 de març- la suspensió temporal de les activitats extraescolars, per tal de reduir al màxim les oportunitats de contagi per contactes socials, ajornar les competicions esportives federades no professionals i les activitats esportives extraescolars, evitar mobilitat i reunions en llocs públics que no siguin estrictament necessaris.

El consistori urgellenc també manté el tancament de les escoles de música, art i dansa, biblioteca (només el servei de préstec) i sales d'exposició, així com totes les instal·lacions esportives municipals, la suspensió temporal de tots els actes culturals i el tancament de parcs infantils.

Juntament amb aquestes recomanacions, es reforça la necessitat de complir estrictament amb els aïllaments domiciliaris indicats pels gestors covid (punt clau per revertir la situació actual), i les mesures que són conegudes per tots, però que cal reforçar: mascareta, rentat de mans, distancia física i espais ventilats.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aplicarà totes aquestes recomanacions des d'aquest dijous fins el divendres 26 de març. A partir d'aleshores, i en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques, es decidirà si és necessari o no prorrogar aquestes restriccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit