Les sis estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han venut, en quatre dies, uns 4.000 forfets per als pròxims caps de setmana. El president de FGC, Ricard Font, explicava ahir que per a molts esquiadors aquest cap de setmana suposarà l'inici de la temporada d'esquí. És un inici que està condicionat al factor temps.

Per a avui, sobretot a la tarda, i demà al matí s'han anunciat precipitacions que podrien ser de neu. Seria una bona notícia per a les estacions, però, en canvi, pot ser un fre per a les persones que s'hi vulguin desplaçar. En tot cas, tant a les estacions de FGC com a les privades, com per exemple la ceretana Masella, hi ha bons gruixos de neu i la baixada de temperatures d'aquests propers dies seran una garantia per a la qualitat de neu. Arreu hi ha molts quilòmetres de pistes esquiables.

En el cas de les estacions de FGC a la Cerdanya i el Ripollès (La Molina, Núria i Vallter 2000), Font assenyala que tancaran la temporada el dia 5 d'abril amb una ocupació aproximada del 25% a les de la Cerdanya i el Ripollès, i del 50% les del Pallars (Espot i Port Ainé) i l'Alta Ribagorça (Boí Taüll).

A l'estació solsonina de Port del Comte no han notat les conseqüències del desconfinament comarcal. Esperen que el cap de setmana es pugui revertir la situació. Tot i això, Albert Estella, director de l'estació, assegura que la Setmana Santa mai és gaire bona i dona la temporada per perduda.