L'àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya treballa en la creació de nous recursos digitals que ajudin a posar en valor el patrimoni local de la comarca. Per aquest motiu, el Consell Comarcal està digitalitzant el seu patrimoni local per oferir visites virtuals en 360 graus al turisme.

La primera fase del projecte consta de la presa de fotografies dels punts en qüestió. Ja s'han obtingut fotografies de 54 espais religiosos i, segons ha informat l'ens cerdà, es preveu que amb l'arribada del bon temps es fotografiïn 68 elements patrimonials no religiosos més, tant arquitectònics com naturals.

L'ens cerdà treballa des de fa mesos en el procés de creació d'aquests recursos digitals amb l'objectiu de «posar en valor» alguns elements patrimonials de la Cerdanya.

Aquesta acció, que busca digitalitzar el patrimoni local de la comarca, s'inclou dins una de les línies d'actuació de Patrimoni Obert» del projecte «PECT Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa». Aquesta tasca ha estat adjudicada, mitjançant concurs públic, a l'empresa cerdana Atelier Fotogràfic.

Aquest projecte pretén dinamitzar el patrimoni local amb la implementació de noves tecnologies; concretament es vol obtenir imatges fotogràfiques actuals de diferents elements patrimonials i la realització de tours virtuals d'interiors i/o exteriors basats en fotografies 360 graus que es puguin visualitzar a través d'un smartphone, tauleta o ordinador, entre altres dispoisitius, des de qualsevol lloc.

La segona fase del projecte preveu la creació de tours virtuals basats en fotografies de 360 graus: creació d'imatges de 360 graus i, a partir del seu desenvolupament, l'elaboració d'un tour virtual per a 15 espais religiosos de la comarca. Aquesta tasca es porta a terme els dies 24, 25 i 26 d'aquest mes i ha estat adjudicada, mitjançant concurs públic, a l'empresa Culturània.

Un cop es tinguin ubicades al web de Turisme Cerdanya totes les imatges i tours virtuals, es procedirà a renovar i adaptar les cartelleres dels diferents espais fotografiats i s'inserirà el codi QR, que en permetrà la visualització. D'aquesta manera, qualsevol persona que disposi d'un dispositiu intel·ligent podrà veure'n l'espai interior.