Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts a la tarda un home de 22 anys i de nacionalitat andorrana com a presumpte autor de dos delictes d'abús sexual a la Seu d'Urgell.

Els fets va tenir lloc el mateix dia de la detenció, dimarts d'aquesta setmana, cap a les cinc de la tarda, quan una adolescent de 16 anys va anar a la comissaria de Mossos d'Esquadra de la capital alt-urgellenca. Allà, la noia va denunciar que feia tan sols uns minuts, a l'avinguda Guillem Graell de la mateixa ciutat, un home se li havia apropat i, d'una manera sobtada i totalment sorprenent, l'havia magrejat i també li havia proposat de mantenir relacions sexuals.

Posteriorment, per part del mateix cos policial es va tenir coneixement d'un segon cas ocorregut a la plaça Catalunya de la mateixa població, i aquesta vegada la víctima era una jove de 17 anys.

Va ser al cap de poca estona que s'hagués produït la primera de les denúncies quan els agents dels Mossos d'Esquadra van aconseguir localitzar i detenir el noi de 22 anys quan es trobava a l'estació d'autobusos de la Seu d'Urgell.

Des que van rebre la primera alerta, les patrulles dels Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu per la capital alt-urgellenca amb l'objectiu de trobar l'autor dels fets.

A més amés, en el decurs de la recerca del presumpte autor dels abusos, una dona ja adulta també va aturar una de les patrulles del cos policial per informar-los que un jove li havia proposat mantenir relacions sexuals, tot fent un relat que coincidia també amb el que havien explicat les dues menors davant dels agents del cos policial.

Està previst que el detingut pels fets passés a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la capital alt-urgellenca.