Tot i la incertesa causada per les diverses restriccions de mobilitat durant el 2020, els parcs naturals de la Catalunya Central van ser els que més van aconseguir augmentar la xifra de visitants respecte als de l'any anterior.

El parc de l'Alt Pirineu va ser l'espai natural català que més turistes va guanyar el 2020. Aquest parc va rebre 368.734 visitants, 23.422 més que el 2019. El segon espai que més ha crescut pel que fa a la xifra de turistes rebuts respecte el 2019 va ser el del Cadí-Moixeró que va rebre 363.370 visitants, 22.385 més que l'any anterior.

L'increment de persones que s'han apropat fins a aquests indrets no és una tendència generalitzada a la resta de parcs catalans. De fet, dels 13 espais gestionats per la Generalitat, només 5 aconsegueixen superar la xifra de turistes assolida durant el 2019. La resta, registren de mitja una pèrdua de prop de 40.000 turistes respecte al 2019.

L'auge de visitants als parcs de la Catalunya central ha causat massificacions en determinats punts, sobretot durant l'estiu. De fet, el passat mes d'agost, el director del parc natural del Cadí-Moixeró, Jordi Garcia, ja va mostrar al Regió7 la seva preocupació sobre els efectes que aquesta massificació pogués produir al medi natural de la zona.

Per evitar aquesta situació, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que treballa per preveure i gestionar aquestes massificacions als entorns naturals de Catalunya.

El parc del Cadí-Moixeró va ser el segon parc de Catalunya que més visitants locals va rebre el 2020, ja que el públic català va suposar un 93,72% del total. El parc de l'Alt Pirineu va ser el sisè espai natural que més catalans va rebre, un 87,47%.

Els turistes provinents de la resta de l'Estat van ser els segons més nombrosos, en sumar un 3,29% del total de visitants del Cadí-Moixeró i un 8,03% dels de l'Alt Pirineu.

El tercer públic per darrere del català és el francès. Un 1,54% dels visitants del Cadí-Moixeró van ser de nacionalitat francesa, xifra que a l'Alt Pirineu va ascendir al 2,53%.