Puigcerdà ha iniciat les obres de remodelació del carrer Oceja de Vilallobent amb l'objectiu de canviar el paviment del vial i de millorar-ne el clavegueram. Es tracta d'un vial que arrenca a la plaça Major de Vilallobent i s'estén uns 210 metres en sentit est fins al final del municipi.

Els treballs de millora es dividiran en dues actuacions. En primer lloc, es renovarà el paviment del vial. Amb el pas dels anys, segons explica l'alcalde del municipi, Albert Piñeira, el terra del carrer s'ha anat deteriorant. A més, a causa de diverses actuacions a les zones més pròximes, el sol del carrer està format per materials diferents i cal unificar-lo. Amb aquesta intervenció, es vol asfaltar tot el vial amb el mateix material, motiu pel qual es pavimentarà tot amb aglomerat asfàltic.

En segon lloc, els treballs preveuen que es faci una millora al clavegueram del carrer. El batlle del municipi explica que aquesta intervenció «permetrà solucionar un problema de filtracions d'aigua als habitatges». Aprofitant la intervenció, el consistori explica que se separarà la xarxa d'aigües residuals del municipi de la de les aigües pluvials.

A banda de la part estètica de l'actuació, per a Piñeira aquesta reforma suposarà una millora estructural del carrer i els seus voltants. «Quan s'actua, és important tenir en compte també el que no es veu, i les filtracions són un problema important», assegura Piñeira.

L'Ajuntament apunta que, a causa de la covid-19, les actuacions s'hauran d'executar més tard del previst. «Ens hauria agradat haver-les dut a terme l'any passat, com ja es va fer amb altres carrers de la vila, però la pandèmia va complicar la situació», explica Piñeira.

Les obres, que seran finançades per l'Ajuntament de Puigcerdà, s'han adjudicat a Catalana d'Infraestructures i Serveis Associats SL per un import de 115.654,35 euros.

El termini d'execució del contracte és de 3 mesos, per tant, es preveu que les obres hagin finalitzat a l'estiu.