Compromís X La Seu critica l'estat en el qual es troben les instal·lacions dels antics jutjats de la Seu d'Urgell, situats a la plaça del Pati Palau.

El grup va assegurar en un comunicat que el deteriorament de l'espai és a causa «dels successius governs d'ERC i Junts». El grup titlla la gestió d'ambdós grups com «deplorable i irresponsable» i considera «que s'ha caracteritzat per una desídia extrema». Al mateix temps, des de Compromís critiquen que «hi hagi una falta de manteniment i de vigilància» i expliquen que els furts o el vandalisme han contribuït al fet que l'edifici es deteriori.

Al respecte, Joan Barrera, regidor de Compromís X La Seu, assegura que «un cop més veiem com aquest tipus d'actitud irresponsable i negligent d'ERC i Junts costarà diners a tots els ciutadans de la Seu d'Urgell».

Compromís X La Seu considera que, si no s'actua, s'aconseguirà «la degradació fins a l'extrem» i asseguren que la situació podria ser «irreversible».

L'espai dels antics jutjats és un edifici històric que va ser construït entre els anys 1797 i 1808. Aquesta infraestructura va acollir el jutjat de primera instància de la Seu d'Urgell durant un llarg període fins a la construcció del nou edifici el 2003.

L'espai també va funcionar com a centre educatiu, en acollir l'escola d'educació primària de la Seu d'Urgell. L'edifici també va funcionar com a Casa dels Infants Orfes.